Buiten Schilder Marts Schilderwerken

Waarom is buitenschilderwerk belangrijk?

Denkt u dat een simpele lik verf niet zo’n groot effect heeft? Dan heeft u het mis. Goed buitenschilderwerk is onmisbaar voor iedere woning. Het zorgt namelijk voor:

  • goede bescherming
  • mooie afwerking

Goede bescherming

Ons Nederlandse klimaat kent een grote diversiteit aan weersomstandigheden. Van een tropische, zonnige zomerdag met 32 graden gaan we binnen een mum van tijd over op een onweersbui met harde windstoten, regen en misschien zelfs hagel. De buitenkant van uw woning krijgt dus veel te verduren. Help uw woning een handje en zorg op tijd voor nieuw buitenschilderwerk. Goed buitenschilderwerk beschermt de onderdelen van uw woning. Zo zullen uw houten kozijnen met goed schilderwerk minder snel houtrot vertonen en een stuk langer meegaan. Maar ook vocht dringt een stuk minder snel uw woning binnen wanneer u uw buitenschilderwerk goed onderhoud.

Mooie afwerking

Goede bescherming is een prominente functie van buitenschilderwerk, maar het oog wil natuurlijk ook wat. De buitenkant van uw woning is het eerste wat mensen van uw huis zien en is hiermee cruciaal voor een goede eerste indruk. Wilt u een positieve indruk achterlaten op uw visite, buren en voorbijgangers? Dan zijn afbladderende verf, scheuren in uw schilderwerk of verkleurde onderdelen uit den boze. Een buitenschilder voorziet uw woning weer van een perfecte schilder laag waardoor uw huis een ware transformatie ondergaat. Laat uw buitenschilderwerk daarom op tijd onder handen nemen en laat uw woning weer stralen.

Onderdelen buitenschilderwerk

Wilt u weten welke klussen u uit kunt besteden aan een buitenschilder? Werkelijk ieder onderdeel dat zich aan de buitenkant van uw woning bevindt en geschilderd moet worden kunt u overlaten aan een buitenschilder. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van de:

  • gevel
  • deuren en kozijnen
  • dakkapel
  • schutting, tuinhuisje of schuur

Marts Schilderwerken pakt al deze taken graag voor u op, en hoe! De schilder zorgt ervoor dat de klus van a tot z wordt uitgevoerd. Van het geven van professioneel advies en het voorbereiden van het buitenschilderwerk tot de daadwerkelijke schilderklus en de nazorg. Marts Schilderwerken neemt u alle zorgen uit handen.

Beste periode voor buitenschilderwerk

Een buitenschilder krijgt te maken met allerlei weersomstandigheden. Niet iedere periode is even gunstig om te schilderen. Is het te koud? Dan heeft de verf lang nodig om te drogen. Werkt een buitenschilder juist met warme temperaturen? Dan droogt de verf te snel, waardoor het streperig wordt. De beste periode om uw buitenschilderwerk uit te besteden ligt daarom tussen april en oktober. In deze periode zijn de temperatuur en luchtvochtigheid ideaal voor een buitenschilder. De perfecte temperatuur ligt tussen de 10 en 25 graden en de maximale luchtvochtigheid op 75%. Een buitenschilder gaat niet aan het werk wanneer het buiten te vochtig is, uw buitenschilderwerk hecht en droogt dan slechter.

Wilt u uw buitenschilderwerk toch in de winter uitbesteden? Schakel dan een winterschilder in. Een winterschilder gebruikt een speciale verfsoort voor buiten, die extra snel droogt bij lage temperaturen. Ook beschikt een winterschilder over materialen waarmee hij het schilderwerk af kan schermen en over een verwarmingsinstallatie waardoor de verf sneller droogt. Alleen bij vrieskou en extreme weersomstandigheden komt het voor dat Marts Schilderwerken de klus uit moet stellen. Juist omdat wij in de winter minder klussen hebben, bieden wij een speciale korting die kan oplopen tot wel 15%. Het inschakelen van Marts Schilderwerken voor uw buitenschilderwerk kan u dus een hoop geld besparen.

Aandachtspunten buiten schilderwerk

Voor goed buitenschilderwerk is wat kennis vereist. Zonder verstand van zaken is een fout snel gemaakt. Zo kunt u bij buitenschilderwerk bijvoorbeeld rekening houden met de volgende aandachtspunten

Offerte aanvraag buiten schilder